Hem » Avbetalning bra eller dåligt?

Innan man väljer att handla på avbetalning så kan det vara bra att reda ut huruvida det är en bra idé eller ej. Ett stort antal webbshoppar erbjuder att köpa på avbetalning genom något fakturaföretag, exempelvis Klarna eller Svea Ekonomi. Detta fungerar ofta snabbt och smidigt men kan många gånger också bli en mycket dyr affär jämfört med att låna pengar.

Stora lån
norwegianLåna mellan 5000 - 400 000 från 4,99% ränta.

ANSÖK
sevendayLåna mellan 10 000 - 300 000 , från 3,95% ränta.

TILL BUTIK
Små Lån
ferratumNya kunder lånar upp till 15 000 räntefritt i 30 dagar.

ANSÖK

Så är avbetalning bra eller dåligt?

Avbetalning genom någon fakturalösning kan vara en bra idé om man ska betala av något över en kort tidsperiod samt att det rör sig om större belopp som man ska betala av. Även om det ofta heter ”räntefri avbetalning”, så tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift vilket i de flesta fall gör att man betalar en ränta på avbetalningen på mellan 10-20%. Jämför detta mot något av lånen ovanför med en ränta på från 3-4% och uppåt.

Längre avbetalning med lån

Väljer du istället för din avbetalning att låna pengar externt till köpet så får du likt när du har en avbetalning en fast inbetalning varje månad. Dessutom kan du i flesta fall välja en mycket lång återbetalningstid för lånet. Detta utan extra kostnader. Det är till exempel inte ovanligt att man kan återbetala lånet på runt 12 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *