Hem » Avbetalning för fordonsskatt

Att upprätta en avbetalning för sin fordonsskatt hos Skatteverket är inte möjlig såvida det inte finns några mycket speciella omständigheter såsom sjukdom, olycka eller att man blivit arbetslös. Förblir fordonsskatten obetald så kommer den relativt snart att gå vidare till Kronofogden. Det leder i förlängningen till att du får en betalningsanmärkning. Man bör därför göra sitt yttersta för att få in sin fordonsskatt vilket man bland annat kan lösa genom att ta ett lån med lång avbetalning. Nedanför på denna sida har vi samlat ett antal lånegivare som kan vara aktuella för dig som vill upprätta en avbetalning för din fordonsskatt.

Fördelen med att ta ett lån för att skapa en avbetalning för din fordonsskatt framför andra alternativ är att du får möjligheten att betala av din skatteskuld över en mycket lång tidsperiod. Många gånger går det att betala av den på upp till mellan 10-15 år. Dessutom till en ränta som i de flesta fall är ganska förmånlig. Bästa möjliga ränta får du normalt genom att du ansöker till ett par olika lånegivare, för att på detta sätt kunna jämföra deras olika räntor mot varandra.

För att kunna upprätta en avbetalning för din fordonsskatt genom denna typ av lån så krävs det att du genomgår en sedvanlig kreditprövning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *