Hem » Avbetalning för förlovningsringar

Om man planerar att upprätta en avbetalning för förlovningsringar bör man ha i åtanke att detta många gånger blir en dyr affär om man gör det direkt hos butiken. Detta beror utom en hög ränta även på den uppläggningsavgift och de aviavgifter som normalt tas ut. Därför blir det billigaste alternativet vanligtvis istället att låna pengar externt. Nedanför hittar du olika lämpliga lån för dig som söker avbetalning för förlovningsringar.

Klarna delbetalningDelbetalning via Klarna:

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kr på månadsfaktura: 29,22%


->Lista över butiker

qliroDelbetalning via Qliro:

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kronor och flexibel delbetalning: 29,38%

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kronor och fast delbetalning: 12,31%


->Lista över butiker

icabankenDelbetalning via ICA-Banken:

Effektiv ränta vid lån mellan 20 000-350 000: 3,76-11,52 %


Ansök om finansiering

Hur skiljer det sig att låna till förlovningsringar mot en avbetalning?

I de flesta fall innebär avbetalning en hög så kallad effektiv ränta, det vill säga alla avgifter sammanlagt. Därför kan man med ett lån istället många gånger komma undan billigare än med en vanlig avbetalning.

Att köpa förlovningsringar på avbetalning generellt

Att köpa förlovningsringar på avbetalning eller kredit får generellt sett ses som en bättre investering än att dra på sig krediter för rena konsumtionsvaror. Förlovningsringarna har ofta ett värde i sig som vanligtvis inte sjunker på sikt. Mycket tack vare ädelmetallen. Men trots att förlovningsringar många gånger behåller sitt värde så är det viktigt att man bara lånar om man vet med sig att man kommer kunna betala igen hela lånet enligt plan. Obetalda lån (eller avbetalningar) innebär snabbt skenande kostnader i form av påminnelse- inkassoavgifter samt dröjsmålsränta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *