Hem » Avbetalning för SJ årskort

Ett årskort hos SJ innebär en stor summa som ska läggas ut vid köptillfället. Än så länge har SJ inte någon egen typ av avbetalning för årskortet. Vill man ha sitt SJ årskort på avbetalning så behöver man därför istället ta ett lån externt för att finansiera avbetalningen av årskortet. Exempel på externa lån som passar detta ändamål hittar du nedanför.

När du finansierar en avbetalning för SJ årskort externt så fungerar det på samma sätt som om du skulle köpa det på avbetalning direkt hos SJ. Man har en fast inbetalning månatlig inbetalning av en summa som man i förväg bestämt. Faktum är att räntan på den avbetalning man får hos en bank eller extern kreditgivare många gånger är lägre än när man betalar direkt hos företaget som säljer tjänsten. Därför brukar det dessutom snarare vara en vinst än förlust att finansiera avbetalningen extern.

Köpa ett SJ årskort på avbetalning, bra eller dåligt?

Det finns olika syn på huruvida man bör köpa saker på avbetalning eller ej. Ett SJ årskort som av de flesta används för att pendla till och från arbete är en högst rimlig investering att finansiera med hjälp av avbetalning. Detta gäller såvida man tjänar in de pengar som man lägger ut på kortet under året. Man bör dock alltid vara försiktig med att dra på sig krediter och skulder i onödan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *