Hem » Avbetalning för skatteskuld?

Skattebeskedet kommer för många som en chock, vissa gånger med så hög restskatt att man inte kan betala den. Här kan du läsa om vad som gäller.

Avbetalning direkt hos Skatteverket ej möjlig

Det är inte möjligt att upprätta en avbetalning för din skatteskuld till Skatteverket. Det är således ingen idé att ägna tid åt att just förhandla med Skatteverket om detta utan istället se till alternativa lösningar för detta. En obetald skatteskuld kommer efter en tid att gå vidare till Kronofogden, något som i slutändan kan leda till en betalningsanmärkning och ett bra mycket större belopp att betala än ursprungsskulden.

Finansiera din skatteskuld genom lån

Om du inte har möjligheten att få in den utkrävda skatteskulden i tid blir ett alternativ att låna pengar extern för att betala skatteskulden inom den utsatta tiden. Detta gör att du får en avbetalningsplan hos en extern kreditgivare, dessutom många gånger till en väldigt låg ränta. Nedan hittar du lån med olika storlekar.

Om skatteskulden hamnar hos Kronofogden

Lämnar du skatteskulden obetald kommer den efter en tid att hamna hos Kronofogden. Detta innebär ytterligare avgifter på din skuld, samt att du riskerar en betalningsanmärkning. Om Kronofogden bedömer att du inte har någon möjlighet att betala skulden i sin helhet kan de i vissa fall gå med på att upprätta en avbetalningsplan för skulden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *