Hem » Begagnad bil på avbetalning

Om man önskar köpa en begagnad bil på avbetalning så blir det svårare att få till en förmånlig finansiering jämför med när man köper en ny bil. Köper man den begagnade bilen hos en bilhandlare vill denne ofta sälja in sin egna finansiering, som många gånger innebär en onödigt hög ränta. Det billigaste alternativet för att köpa en begagnad bil på avbetalning brukar därför vara att ta lånet externt och sedan betala bilen med lånet.

Finansiera din begagnade bil via bank

Att låna pengar externt för att köpa en begagnad bil kan spara dig mycket pengar och fungerar på samma sätt som om du skulle upprätta en avbetalning direkt hos bilhandlaren. Du betalar in en fast och förutbestämd summa som aviseras varje månad. Skillnaden blir att du är mer flexibel och i de flesta fall också betalar en lägre ränta på din avbetalning.

Fler möjligheter än bilhandlare

Om du lånar externt för att köpa en begagnad bil på avbetalning så behöver du inte vara begränsad till att köpa en bil hos någon bilhandlare. Du kan vidga vyerna och även köpa en begagnad bil på avbetalning exempelvis genom blocket, eller andra sajter på nätet där man kan köpa begagnade bilar från privatpersoner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *