Hem » Betalningsplan för skatteskuld

Har man en skatteskuld som ska betalas in till Skatteverket så går det normalt inte att upprätta en betalningsplan såvida man inte har synnerliga skäl såsom sjukdom, olycka eller arbetslöshet. Betalar man inte in skatteskulden i tid till Skatteverket kommer skulden sedan att gå vidare till Kronofogden. Hos Kronofogden brukar det vara möjligt att upprätta en betalningsplan för skulden. Dock innebär detta att du får en betalningsanmärkning, samt skyldighet att betala extra avgifter och dröjsmålsräntor. Ett alternativ som många väljer är därför att ta ett lån för att på detta sätt skapa en betalningsplan för skatteskulden. Nedanför hittar du en lista över olika lån för dig som vill upprätta en betalningsplan för din skatteskuld.

Fördelen med att låna pengar externt för att på detta sätt skapa en betalningsplan för din skatteskuld är att det möjliggör återbetalning av skulden över mycket lång tid. Inte sällan går det att upprätta ett lån som ska återbetalas på mellan 10-15 år. Den totala månadskostnaden blir i och med detta mycket låg. Dessutom kan man jämföra ett stort antal banker och lånegivare mot varandra, och på detta sätt också få en väldigt förmånlig ränta.

För att kunna ta något av lånen ovanför så krävs det att man genomgår en sedvanlig kreditprövning, detta för att kreditföretaget ska kunna styrka att du har tillräcklig betalningsförmåga för att kunna fullfölja återbetalningsplanen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *