Hem » Böter på avbetalning?

Böter eller en bot är ett straff som innebär att den straffade ska betala en viss summa pengar. I Sverige kan böter utfärdas av Polisen, domstolar, Kustbevakningen och Tullverket. Många gånger kan det vara svårt att ha råd med en böter som man drar på sig och därför efterfrågar många även möjligheten till avbetalning för böter.

Ej möjligt att upprätta avbetalning för böter utan extern kredit

Att upprätta en avbetalningsplan hos direkt hos utfärdande part är tyvärr inte möjligt. Exempelvis går det genom Polisens hemsida angående böter att läsa följande:

”Polisen får inte bevilja en avbetalningsplan eller ge anstånd på betalningen.”

Detta faktum gör att man för att kunna få sin böter på avbetalning behöver vänta sig till en extern kreditgivare och där ta ett lån, som sedan används för att betala boten i sin helhet med.

Lån beroende av botens storlek

Beroende av storleken på den utfärdade boten kan det passa olika bra med olika typer av lån. Här nedanför hittar du lån i olika storlekar.

Vad händer om man inte betalar sin bot?

Att betala sin bot är mycket viktigt. En obetald bot kommer i slutändan att gå vidare och krävas in av Kronofogden, något som i förlängningen kan resultera i en betalningsanmärkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *