Hem » Dela upp betalning av bilskatt

Att dela upp betalningen av bilskatten är inte möjlig såvida det inte råder mycket speciella omständigheter, såsom att man blivit av med jobbet, blivit sjuk eller varit med om en olycka. I annat fall finns inget annat alternativ än att betala in bilskatten. I annat fall kommer bilskatten att gå vidare till Kronofogden, något som i förlängningen innebär höga avgifter och betalningsanmärkning. Om man inte kan betala in hela beloppet på en gång kan man då välja att dela upp betalningen av bilskatten genom att ta ett lån. Nedanför finner du olika lån som kan passa för detta ändamål.

Fördelen med att dela upp betalningen av bilskatten genom att ta ett lån är att man kan betala av sin skatt över väldigt lång tid. Ett flertal banker och lånegivare ger möjligheten att betala igen lånet på upp till 10-15 år. Detta gör att din månadskostnad också blir mycket låg, och du slipper att belasta din ekonomi så hårt som om du skulle betala in hela bilskatten på en gång.

Krav för att låna

Om du planerar att låna pengar så ställer lånegivaren normalt vissa krav för detta, såsom att du har en någorlunda stabil privatekonomi i form av inkomst, inga betalningsanmärkningar, samt att du är över 18 år gammal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *