Hem » Dela upp betalning av fordonsskatt?

Att dela upp sin betalning av fordonsskatten är inte möjligt såvida det inte råder speciella omständigheter. Omständigheter som i vissa fall kan godtas är om man drabbats av en olycka, sjukdom, eller om man blivit arbetslös. I annat fall behöver man betala in pengarna på sitt skattekonto, för att undvika att skulden går vidare till Kronofogden och att man på detta sätt i förlängningen får en betalningsanmärkning. Många väljer därför att ta ett lån från en bank eller kreditgivare för att på detta sätt betalningen av fordonsskatten. Nedanför hittar du olika typer av lån som kan passa dig som ska betala in fordonsskatten.

Vad som är en fördel med att låna pengar till att dela upp betalningen av fordonsskatten är att man har möjligheten att välja mycket lång återbetalningstid för skulden. Hos flertalet lånegivare är det möjligt att betala av skulden på ända upp till 15 år. Dessutom till en ränta som är relativt förmånlig jämfört med andra alternativ. Detta sammantaget ger dig även en månadskostnad som är låg.

Man bör aldrig belåna sig i onödan. Dock kan det vara en vettig lösning att ta ett lån just för att täcka fordonsskatten, detta för att man ska slippa dra på sig en betalningsanmärkning, som kan bli ett stort hinder på många plan i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *