Hem » Dela upp betalning till Skatteverket

Att dela upp sin betalning till Skatteverket är i de flesta fall inte möjligt. Skatteverket kan i vissa speciella fall ge anstånd med att betala in skatten. Detta i de fall man exempelvis varit med om en olycka, om man blivit sjuk eller blivit av med jobbet. I annat fall har man inget annat alternativ än att betala in pengarna i sin helhet till Skatteverket. Gör man inte detta så kommer skulden efter en tid att gå vidare till Kronofogden, vilket i förlängningen leder till mycket höga extra avgifter och betalningsanmärkning. Vissa väljer därför att ta ett lån för att betala av Skatteskulden. Nedan hittar du olika lån som kan passa bra för detta.

Man bör aldrig låna upp sig i onödan. Men att låna pengar för att undvika en kraftigt utökad skuld eller för att undvika en betalningsanmärkning får nog ses som ett undantag eftersom det kan bespara en från många problem och extra avgifter.

Genom lånen som du hittar ovanför så är det möjligt att betala igen lånet över en ganska lång tidsperiod. Hos flera lånegivare gäller återbetalningsplaner på upp till 10 eller 15 år. Det ger en ganska låg månadskostnad även för större skatteskulder och gör därför att du slipper att tillfälligt belasta din privatekonomi så hårt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *