Hem » Delbetala skatten på bilen

Det är tyvärr inte möjligt att delbetala skatten på bilen utan man är tvungen att betala in den i sin helhet till Skatteverket. Att betala skatten i tid är mycket viktigt eftersom den annars inom kort tid går vidare till Kronofogden, vilket i förlängningen leder till betalningsanmärkning om skatten förblir obetald. För att ändå kunna delbetala skatten på bilen väljer många istället att låna pengar för att betala av skatten, och sedan betala igen lånet i egen takt. Nedanför hittar du olika lån som kan passa detta ändamål.

Genom att ta ett lån för att delbetala skatten på bilen så kan du dela upp betalningen över så lång tid som du önskar. De flesta banker och lånegivare erbjuder möjligheten att betala igen lånen hos dem över ända upp till 10 eller 15 år. Detta dessutom till en mycket förmånlig ränta på endast ett par procent.

Vad man bör tänka på är att det aldrig är bra att låna upp sig i onödan. Dock får detta fallet ses som ett undantag eftersom det faktiskt gör att man kan undvika att dra på sig en betalningsanmärkning. Vilket är fallet om skatten på bilen förblir obetald. Att betala skatt på bilen är endast aktuellt för dig som har ett fordon som är påställt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *