Hem » Delbetala till Skatteverket

Att delbetala till Skatteverket är i de flesta fall inte möjlig, så vida det inte finns några speciella skäl till betalningssvårigheterna såsom sjukdom, olycka eller arbetslöshet. Nekar Skatteverket en delbetalning så har man inget annat alternativ än att betala in skatten. Skulden kommer annars att gå vidare till Kronofogden och efter en tid resultera i att du får en betalningsanmärkning. Ett alternativ som många väljer är därför att låna pengar för att delbetala till Skatteverket. Det vill säga ta ett lån externt med lite längre delbetalning som man betalar av sin skatteskuld med. Lån som kan passa bra för detta ändamål hittar du nedanför.

Man bör så gott det går undvika att belåna sig i onödan. Dock kan ett lån i detta fall vara en nödlösning och en räddning från att få en betalningsanmärkning, vilket är något som kan innebära stora problem och svårigheter för framtiden.

Genom att använda ett lån för att delbetala till Skatteverket så kan man i lugn och ro betala igen sin skuld, till en månadskostnad som inte blir särskilt hög. Detta gäller speciellt om man väljer någon av de banker eller lånegivare som har en återbetalningstid på mellan 10-15 år. Räntan hos dessa brukar heller inte vara särskilt hög.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *