Hem » Delbetalning för restskatt

Att upprätta en delbetalning för sin restskatt hos Skatteverket är i de flesta fall inte möjlig, såvida man inte har synnerliga skäl för att göra detta. Vad Skatteverket räknar som synnerliga skäl är om man skulle drabbats av sjukdom, olycka eller arbetslöshet. Om man inte betalar in sin restskatt i tid så kommer den inom ganska kort att gå vidare till Kronofogden. Förblir skulden då obetald så kommer den i förlängningen att orsaka en betalningsanmärkning. För att undvika betalningsanmärkning så väljer många därför att upprätta en delbetalning för sin restskatt genom att låna pengar externt. Nedanför finner du en lista över lån som kan vara lämpliga för detta.

Hos ett stort antal banker och lånegivare kan du välja att betala igen ditt lån till restskatten över en mycket lång tidsperiod. Vissa erbjuder så lång återbetalning som 15 år, dessutom till en relativt bra ränta. Detta gör att du i lugn och ro kan betala igen din restskatt, med en månadskostnad som inte behöver belasta dig särskilt.

Man bör aldrig låna upp sig i onödan. Men just detta lån för att upprätta en delbetalning för en skatteskuld kan vara en viktig räddning från att dra på sig en betalningsanmärkning. Något som försvårar livet avsevärt ett flertal år framåt för den drabbade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *