Hem » Köpa resa på avbetalning

Ibland kan en resa vara såpass välbehövlig att man kan överväga att köpa resan på avbetalning. Det finns flera sätt man kan köpa resor på avbetalning på. Nedan finner du några av dessa sätt samt vad man bör tänka på.

Handla resa på kreditkort: Att köpa en resa på kreditkortet är ett alternativ som passar bra för dig som tänker betala av skulden relativt snabbt. Med många kreditkort har man upp till 60 dagars räntefri kredit vilket gör denna typen av kredit gratis om man betalar tillbaka i tid. Det man bör tänka på är att räntan på kreditkort är ganska hög om man inte skulle betala tillbaka inom dessa räntefria 60 dagar.

Låna pengar för resa: Att låna pengar för att köpa en resa är ett bra alternativ för dig som behöver lite längre tid på dig att betala tillbaka pengarna. När du tar ett lån kan du ofta välja att betala igen det över flera år. Du har en fast månadskostnad och det blir ganska enkelt för dig som kredittagare. Många lån på lite längre bindningstid har dessutom ofta en ganska förmånlig ränta.

Handla resa på faktura: Ytterligare ett sätt är att handla resor på faktura. När du köper en resa på faktura har du normalt sett 14 dagars kredit till att börja med. Men vill du ha längre tid på dig att återbetala kan du även välja att delbetala resan på mellan 3-12 månader. När du köper en resa på faktura betalar du normalt ingen ränta. Däremot tar faktureringsbolaget ofta en uppläggningsavgift och en aviavgift för varje månadsfaktura.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *