Hem » Kvarskatt på avbetalning

Att upprätta en avbetalning för den kvarskatt som man ska betala in till Skatteverket är inte möjligt såvida man inte har några synnerliga skäl för detta, såsom att man blivit sjuk, arbetslös eller om man varit med om en olycka. I annat fall är man skyldig att betala in kvarskatten i sin helhet. Förblir kvarskatten obetald så kommer skulden efter en tid att gå vidare till Kronofogden, som på sikt resulterar i en betalningsanmärkning. Många som inte kan betala kvarskatten väljer därför att låna pengar externt, och på detta sätt få en avbetalning för skulden. Nedanför hittar du olika lån som kan vara aktuella för detta ändamål.

Man bör aldrig låna upp sig i onödan, men just i de fall där man inte har möjlighet att betala sin kvarskatt i tid så kan det vara ett fullt nödvändigt alternativ. Särskilt som en obetald kvarskatt i förlängningen resulterar i betalningsanmärkning och alla svårigheter i livet som detta innebär.

Genom att betala av kvarskatten med ett externt lån så kan man också få en mycket lång återbetalningstid för lånet. I många fall går det att betala av skulden över så länge som mellan 10-15 år. Det ger dig även en mycket låg månadskostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *