Hem » Ränta på delbetalning

Det finns gott om olika konsumentkrediter för att köpa saker på delbetalning när man handlar över nätet. Räntan för de olika konsumentkrediter som erbjuds av butiker på nätet ligger normalt på mellan 10-20%. Detta avser alltså den effektiva räntan, där man även inkluderar eventuella avgifter.

I många butiker på nätet, som erbjuder delbetalning i samarbete med något externt kreditföretag så brukar man få erbjudande om räntefri delbetalning. Här gäller det verkligen att dra öronen åt sig och kontrollera det finstilta. Den effektiva ränta på delbetalning som man behöver betala när en delbetalning erbjuds som räntefri är inte sällan runt 10%. Det som utgör den effektiva räntan är i de flesta fall uppläggningsavgift, administrativ avgift samt aviavgifter.

Vilka alternativt ger bäst ränta på delbetalning?

Om man vill köpa på delbetalning så brukar det bästa alternativet vara att ta en kredit extern. Ett alternativ som brukar ge bra ränta är att låna pengar från en extern bank eller kreditgivare. Då brukar det också vara möjligt att upprätta en avsevärt längre återbetalningstid än för andra alternativ. Men ett annat bra alternativ är att använda sig av ett kreditkort som erbjuder räntefri delbetalning. De kreditkort som ger räntefri delbetalning brukar mycket riktigt vara helt räntefria, med enda avgiften i form av en administrativ avgift om 50-100 kronor i månaden så länge delbetalningen löper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *