Hem » Restskatt på avbetalning

Att få sin restskatt på avbetalning hos Skatteverket är inte möjligt såvida man inte har högst synnerliga skäl, såsom sjukdom, olycka eller arbetslöshet. I annat fall har man endast alternativet att betala in skulden. En obetald restskatt kommer relativt snabbt att gå vidare till Kronofogden, och på sikt resultera i en betalningsanmärkning. Vissa väljer därför att upprätta en avbetalning för restskatten externt, genom att låna pengar från en bank eller lånegivare. Nedanför hittar du olika lån som kan passa dig som ska betala in din restskatt.

Väljer du att låna pengar för att få din restskatt på avbetalning så fungerar det på samma sätt som om du skulle få en avbetalning direkt hos Skatteverket. Med skillnaden att man genom lån kan betala av skulden med en bra mycket längre löptid. För de alternativ som du hittar här ovanför så går det i flera fall att betala av lånet på upp till mellan 10-15 år. Dessutom till en relativt förmånlig ränta.

Man bör aldrig låna upp sig i onödan, och lånar man för att täcka inbetalningen för sin restskatt en gång, bör man se till att göra utrymme för framtida inbetalningar i sin privatekonomi. Om du ansöker om ett lån så krävs det att du genomgår en sedvanlig kreditprövning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *