Hem » Vigselringar på avbetalning

För den som vill köpa vigselringar på avbetalning finns det flera olika alternativ. Hos flera smyckesbutiker är det möjligt att upprätta en avbetalning för köpet genom faktura, exempelvis hos Klarna. I detta fall brukar den effektiva räntan dock bli ganska hög, inte sällan upp mot 15-30% när man räknar med alla avgifter.  Hos exempelvis Guldfynd som har Klarna integrerat blir den effektiva årsräntan 29,22%. Därför brukar det löna sig ganska bra att istället låna pengar.

Klarna delbetalningDelbetalning via Klarna:

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kr på månadsfaktura: 29,22%


->Lista över butiker

qliroDelbetalning via Qliro:

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kronor och flexibel delbetalning: 29,38%

Effektiv ränta vid köp om 10 000 kronor och fast delbetalning: 12,31%


->Lista över butiker

icabankenDelbetalning via ICA-Banken:

Effektiv ränta vid lån mellan 20 000-350 000: 3,76-11,52 %


Ansök om finansiering

Fördelen med att finansiera köpet med lån hos bank framför att köpa sina vigselringar på avbetalning genom faktura hos butiken är att räntekostnaden i de flesta fall blir mycket lägre. Dessutom kan man genom att låna från en bank också dra nytta av en mycket lång återbetalningstid. Inte sällan är det möjligt att man kan betala igen skulden på upp till 10-15 år. Givetvis beroende av vilken kreditgivare man väljer.

Om du ändå finansierar köpet hos butiken

Genom Klarna och andra fakturaföretag brukar det billigaste alternativet bli att man köper sina vigselringar på avbetalning över så kort tid som möjligt och med en fast avbetalningsplan. Då brukar man endast betala uppläggningsavgift (ofta ganska hög) och i vissa fall få avbetalningen räntefri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *